KUŞE ETİKET

Kuşe etiketler herhangi bir ürüne ait üretim tarihini ve son kullanma tarihini gösteren, yada bir firmaya ait iletişim bilgileri içeren, bir kılık veya kıyafetin üzerine yapıştırılarak beden ve fiyat barkodunu oluşturacak şekilde düzenlenebilir. Etiketin amacı sizlere istediğiniz bir zamanda istediğiniz bilgiyi istediğiniz ürün, araç gereç veya bir rafın altına yada üstüne rahatlıkla yapıştırmanıza imkan sunar. Bu sayede istenilen bilgiler, etiket sayesinde karşı taraftaki alıcı tarafından okunabilir. Kolay deforme olmaz, diğer kağıtlara oranla çabuk yırtılmaz, ıslandığı takdirde bozulabilen ve eriyebilen bir etiket çeşididir.

Kuşe etiketler kullanım alanlarına göre çeşitli kategorilere ayrılmaktadır. Barkotlu, şeffaf, fiyat etiketi, kapatıcı ve daha bir çok kategoriyi sıralayabiliriz.

Yapışkanlı etiketlerin yanı sıra isteğe bağlı olarak yapışkansız etiketlerde üretilmektedir. Birinci hamur kağıttan Seriggraf baskı yöntemi ile üretilir. İç mekanlarda kullanılacak etiket türü kuşe etiketlerdir. Kuşe etiketlerdeki baskılı toplu etiket alımlarında maliyet oldukça düşmektedir. Müşteri isteğine göre etikete ait bir tasarım çalışması yapılarak istenilen renk ve çeşitte veya istenilen kesim tarzı ile (yuvarlak, kare, üçgen, dikdörtgen, yıldız, kalp veya aklınıza gelebilecek bir şekilde) kesilerek kağıt olarak kuşe kağıdın üzerine dört farklı renkte basılabilir.

Etiket kullanımını yedi yetmişe herkes yapmaktadır. İlk okula giden bir çocuk ile esnaflık yapan bir vatandaş veya sınıftaki düzen için bir öğretmen ya da bir iş merkezinde çıkışları ve ikazları göstermek için kullanan bir yönetici olabilir.